Klein Dantzig

 

 

 home

welkom

inschrijven

historie

organisatie

prikbord

bestuur

tuincommissie

tuinders

bomen

natuurlijk tuinieren

van de imker

over de teek

waarnemingen

betrokkenen

service

contact

inhoud

 

 

foto

mededelingen betrokkenen

Op deze pagina:

 

> Reclaim The Seeds

> Voorinschrijving: Op de tuin

> 100 jaar Bond van Volkstuinders

> Uitnodiging naam brug + excursie

 

 

 

 

 

 

 

   

 


 

29-01-2018

 

Reclaim the Seeds

 

poster

 

 

Fruittuin van West3 en 4 maart 2018

 

Zes jaar geleden is Reclaim the Seeds begonnen in Amsterdam. Sindsdien doet dit zadenfestival elk jaar in een andere stad aan. Begin maart zal er in Amsterdam een regionale versie plaatsvinden.

 

Op zaterdag 3 maart is er een zadenbeurs met bijzondere zaden, knollen en stekjes. Kopen is mogelijk, maar we proberen vooral het ruilen te stimuleren Neem dus ook wat bewaarde zaden uit je eigen tuin mee indien je die hebt! Op de markt zullen ook tuinprojecten uit de regio zich presenteren en kun je kennismaken met slimme technieken voor balkon, dak en moestuin. Tijdens de zadenbeurs zijn er diverse lezingen en workshops, van zeer praktisch tot meer theoretisch en politiek.

 

Zondag 4 maart is de meewerkdag op de boerderij; je kunt de fruitbomen helpen snoeien en de eerste tuinbonen kunnen de grond in. Daarnaast komen er excursies naar diverse tuinprojecten in de omgeving. De dag zal worden afgesloten met een protest-fietstocht naar de Boterbloem, een biologische boerderij aan de rand van Amsterdam die wordt bedreigd door een bedrijventerrein.

 

De Fruittuin van West is een biologisch-dynamische zelfplukboomgaard in het oude tuinbouwgebied aan de westrand van Amsterdam. Pluk! Groenten van West is ook hier gevestigd; een zelfpluk tuinderij waar deelnemers komen wekelijks hun groenten, kruiden en bloemen oogsten.

 

Dit Reclaim-the-Seedsweekend wordt georganiseerd door de Fruittuin van West, ASEED en de stadslandbouworganisatie Cityplot

 

Zaterdag 3 maart
11:00: aanvang markt en workshopprogramma
Vanaf 17:00: kampvuur, pizza en muziek

 

Zondag 4 maart
Van 11:00 tot 17:00 uur: meewerken en excursies

 

Toegang: donatie
Locatie: De Fruituin van West, Tom Schreursweg 48, Amsterdam

 

Kijk voor meer info op: https://reclaimtheseeds.nl/rts-amsterdam.htm

 

 


 

foto

 

29-09-2017

 

Voorinschrijving documentair fotoboek:

'Op de tuin' over 100 jaar volkstuinieren in Amsterdam


Fotografe Paulien van de Loo lanceert het fotoboek met de titel ‘Op de Tuin, 100 jaar volkstuinieren in Amsterdam’: een selectie van krachtige portretten met tuinders van het eerste uur en nieuwe bewoners, het leven op de tuin en de ontwikkeling van de parken door de jaren heen gebundeld in een prachtig vormgegeven boek. Het fotoboek verschijnt in samenwerking met vormgeefster Veronique Schoots en wordt tweetalig uitgevoerd, Nederlands en Engels.

 

Tot 1 maart 2018 is het boek in de voorinschrijving te bestellen.

Tijdens de voorinschrijving kost het boek € 24,95 in plaats van € 29,95. Eind maart 2018 ontvang je het boek als een van de eersten direct na de boekpresentatie.

 

Je kunt het boek bestellen via deze link: www.opdetuin.com

 

 


 

 

09-07-2017

 

De Bond van Volkstuinders bestaat dit jaar 100 jaar.

 

Afgelopen zaterdag was ik in de winkel van Klein Dantzig, daar liggen sinds zaterdag boekjes klaar voor alle tuinders.

Op de website van de Bond van Volkstuinders ontdekte meer activiteiten, zie hun website voor een actueel overzicht: http://www.bondvanvolkstuinders.nl

 

• Interview "Nieuws & Co" op NPO1 maandag 19 juni

Op maandagmiddag was er ook een interview met o.a. Ralf Grevelink (voorzitter Bond van Volkstuinders) op tuinpark Tuinwijck.De uitzending is hier terug te luisteren.

Uitzending AT5 maandag 19 juni


• AT5 heeft 19 juni aan de tentoonstelling "Volkstuinen in de schatkamer" een uitzending gewijd, die u hier kunt nakijken.

 

• Tentoonstelling 'Volkstuinen in de Schatkamer' in het stadsarchief Amsterdam

Vanaf 22 juni is er in de schatkamer van het stadsarchief van Amsterdam een mooie tentoonstelling van de Volkstuinen van Amsterdam. Veel foto's die opgeslagen lagen in het archief van Amsterdam worden getoond. De tentoonstelling is van 22 juni- 10 september en de toegang is vrij. Voor meer informatie zie ook bijgevoegd persbericht; Persbericht Volkstuinen in Amsterdam

 

http://www.bondvanvolkstuinders.nl

 


 

 

Uitnodiging naamceremonie brug en korstmossen-excursie

 

Op zaterdag 6 mei 2017 zal om 12.00 uur officieel een brug bij park Frankendael, gelegen over de sloot tussen Frankendael en Klein-Dantzig bij het scouting-terrein worden vernoemd naar een vooraanstaande botanist: Cornelis Marinus van der Sande Lacoste.
Deze tenaamstelling vindt plaats op initiatief van Henk Timmerman, die op deze dag het naambordje onthuld en aansluitend een korstmossen-excursie in Frankendael en Klein Dantzig leidt.


Alle tuinders van Klein Dantzig zijn hierbij van harte uitgenodigd. Meer details over de middag vindt u in de bijlage hieronder.

 

 

 

foto

 

  


 

 

© Klein Dantzig & webdesign Janet Witte

Volkstuinencomplex Klein Dantzig | Kamerlingh Onneslaan 19 | 1097 DE Amsterdam