Klein Dantzig

 

 

 home

welkom

inschrijven

historie

organisatie

prikbord

praktisch

agenda

algemeen werk

faciliteiten

winkel

contact

zoeken

 

Algemeen werk 2022

 

 

foto foto foto

Meld je aan voor algemeen werk via:

aanmelden

 

Om het algemeen werk beter te kunnen plannen, willen we de groepen in principe niet groter maken dan 15 deelnemers (plus begeleiding). Er wordt één uitzondering gemaakt: als er zich meer dan 15 mensen aanmelden die voor die dag ingeroosterd staan.

 

De reden hiervoor is dat het aantal deelnemers per werkbeurt enorm varieert, de ene keer zijn er meer dan twintig personen, de andere keer hooguit drie. Dat maakt het moeilijk om werk te plannen. Het is bovendien lastig voor de begeleiding als de groep heel groot is. Er zijn negen roostervrije werkdagen in de zomer en de herfst waardoor de beperkte groepsgrootte mogelijk is.

 

Het is niet meer mogelijk om individuele klussen voor algemeen werk te laten aftekenen.

 

Bekijk het rooster

 

 

 

Waarom is het algemeen werk noodzakelijk en plezierig tegelijk?

 

Ieder volkstuincomplex bestaat voor een deel uit “algemeen groen”, het visitekaartje van het park. Alle tuinders zijn daar samen verantwoordelijk voor en dat moeten we dus met elkaar zo goed mogelijk onderhouden.

 

Dat onderhoud is niet alleen 6x per jaar een noodzakelijke klus op de vrije zaterdagochtend, het is ook heel erg leuk om samen met andere tuinders een dagdeel in het groen te werken. Soms ken je de mensen met wie je staat te snoeien of te harken omdat ze een tuin in “jouw” laantje hebben. Soms ken je ze nog helemaal niet, of alleen van een vluchtig praatje op weg naar je tuin of bij het fietsenrek. Dan is het leuk om elkaar tijdens de koffie- of theepauze een beetje te leren kennen. En er valt altijd wel weer iets op te steken van een collega- tuingenieter!

 

Zorg dus dat je deze kostbare ochtenden niet mist!

 

Vorig jaar kreeg Klein Dantzig 3 lieveheersbeestjes van het keurmerk Natuurlijk Tuinieren. Niet zomaar, daar ging veel (denk)werk aan vooraf. En het is ook niet zomaar vanzelfsprekend wat we die drie lieveheersbeestjes houden. Daar moeten we iets voor doen.

 

Daarom wordt er tijdens het algemeen werk altijd, zowel actief als passief aandacht besteed aan de principes van Natuurlijk Tuinieren. Hopelijk met als resultaat dat er, dankzij onze inspanningen over niet al te lange termijn een vierde ‘beestje’ aan Klein Dantzig kan worden toegevoegd.

 

 

Aanmelden voor algemeen werk kan via de link bovenaan de pagina.

 

rooster

Aanmelden voor algemeen werk kan via de link bovenaan de pagina.

 

rooster

 

   

 

© Klein Dantzig & webdesign Janet Witte

Volkstuinencomplex Klein Dantzig | Kamerlingh Onneslaan 19 | 1097 DE Amsterdam